Teknoloji

WhatsApp iOS uygulamasına grup üyelerini sevindirecek güncelleme

whatsapp web

WhatsApp’ın en son iOS güncellemesi, sessize alınan mesajlaşmalarla ilgili bir soruna çözüm getiriyor. Bir mesajlaşmayı sessize almanıza rağmen, bunun içine gelen yeni bir mesajın bildirimi, sayı olarak uygulama simgesine yansıyordu. Şimdi bu sorun çözülmüş oldu.

Küçük bir düzeltme gibi görünse de, çoğu WhatsApp kullanıcısının hoşuna gidecek bu gelişme iOS uygulamasının 2.19.110 numaralı sürümüyle sunuluyor. Değişiklik hem bireysel hem de grup sohbetlere yansıyor.

Mesajlaşma uygulamasının sessize alma özelliği, özellikle dikkat dağıtıcı mesajları engellemek için çok büyük önem taşıyor. Özellikle fazla sayıda katılımcı barındıran gruplarda bu özellik epey işe yarıyor.

WhatsApp uygulama simgesi ile endişelenmeye son

Son WhatsApp güncellemesi gelmeden önce, bir sohbeti sessize almak sadece yeni bir mesaj geldiğinde telefonun titreşmesini veya bildirim sesini duymamaya yarıyordu. Ana ekranda uygulama simgesinin köşesinde kırmızı renkli bildirim simgesi görülmeye ve endişe yaratmaya devam ediyordu.

Yeni gelen güncelleme sadece iOS kullanıcılarını ilgilendiriyor. Diğer taraftan Android’de, WhatsApp ayrı bir “Bildirimleri göster” ayarı kullanıyor. Bu sayede bir sohbeti sessize alırken bu ayarı da açıp kapatabiliyorsunuz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER