Manşetler

WhatsApp iOS uygulamasına Face ID veya Touch ID ile ek güvenlik

whatsapp android

Facebook’un sahibi olduğu popüler sohbet servisi WhatsApp, iOS uygulamasını güncelledi. Güncellemeyle birlikte uygulamaya biyometrik kimlik doğrulama desteği eklendi. Böylelikle kullanıcılar uygulamayı Face ID veya Touch ID ile kilitleyebiliyor.

Her ne kadar bu özellik sohbet başına kilitleme imkanı sunmasa da, gizli WhatsApp konuşmalarınız için ek bir güvenlik katmanı getirmesi açısından memnun edici olduğu söylenebilir.

Bu özellik 2.19.20 numaralı son sürümle geliyor. App Store‘dan bu güncellemeyi kurduktan sonra WhatsApp’ı açın, Ayarlar > Hesap > Gizlilik  yolunu takip edin. Daha sonra Ekran Kilidi seçeneğine tıklatın. Burada bulunan Face ID İste ya da Touch ID İste seçeneğini açık konuma getirin.

Kullanıcılar bu kilidi açtıktan sonra bile bildirimlerden mesajları cevaplamaya veya aramaları yanıtlamaya devam edebiliyor. Ancak uygulamanın tamamına, standart iOS kimlik doğrulama süreci geçilmeden erişilemiyor.

WhatsApp son olarak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in Messenger, WhatsApp, Instagram’ın anlık mesajlaşma hizmetlerini birleştirerek daha güvenli bir deneyim yaratma fikriyle gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER