Teknoloji

WhatsApp iOS uygulamasına 3D Touch desteği eklendi

whatsapp hd fotoğraf gönderme

whatsapp-logo-310315

Popüler anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp Messenger’ın iOS versiyonu için önemli sayılabilecek bir güncelleme yayınlandı. Aslında bu güncelleme daha çok iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahipleri için önemli sayılır. Çünkü WhatsApp Messenger uygulaması bu yeni iPhone’ların en önemli yeniliklerinden olan 3D Touch’ı desteklemeye başlıyor.

Bundan böyle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahipleri sohbetlerde gönderip aldıkları fotoğrafları, videoları, linkleri, kişi ve konum bilgilerini hızlı şekilde Peek ve Pop yapabilecekler. Böylelikle mesajlarla birlikte gelen ekleri çok daha hızlı şekilde ön izleme ve açma imkanı 3D Touch sayesinde sunulmuş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için 3D Touch desteğinin eklenmesinin yanı sıra, WhatsApp arayüzü artık Arapça gibi sağdan sola okunan dilleri de destekliyor. Bu yenilik sadece iOS 9 ve üstü sürümle çalışan iPhone’lar için geçerli. Ayrıca çeşitli hata düzeltmeleri de WhatsApp Messenger iOS uygulamasına gelen son güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WhatsApp Web nedir, nasıl kurulur, kullanılır?

Bu arada daha önceki güncellemede WhatsApp mesajlara yıldız ekleme imkanı getirmişti. Böylelikle kullanıcılar bir mesaja tıklatıp bekleterek mesaja yıldız ekleme ve daha sonra bunu kolaylıkla bulma imkanına kavuşmuştu.

Eğer iPhone’unuzda otomatik güncelleme özelliği açıksa, WhatsApp uygulaması otomatik olarak güncellenecektir. Elle güncelleme yapmak için App Store uygulamasının Güncellemeler bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER