Teknoloji

WhatsApp iOS uygulaması en yeni iPhone’lar için optimize edildi

whatsapp durum iphone

WhatsApp iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iPhone Xs Max‘in yüksek ekran çözünürlüğünden tam anlamıyla yararlanmayı sağlıyor. iPhone Xs Max’in piksel yoğunluğu daha yüksek ekranı için optimize edilen uygulama, artık 6.5 inç büyüklüğündeki ekranda daha fazla içerik gösterebiliyor.

iPhone Xs Max’in 2688 × 1242 piksel çözünürlüklü ekranı için optimize edilmeyen uygulamaların ekranda kapladıkları alan, iPhone X ve Xs seviyesine çekiliyor. Bu da ekranda olabilecek olandan az içerik gösterilmesine neden oluyor.

Aradaki fark çok büyük olmasa da, daha fazla uygulamanın iPhone Xs Max’in ekranının getirdiği avantajlardan yararlanmaya başlamasının güzel olduğunu söylemek gerekiyor.

WhatsApp iOS uygulaması iPhone XR’a da uygun hâle geldi

WhatsApp iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iPhone Xs Max’in yanı sıra iPhone XR için de optimizasyon imkanı sunuyor. Bu optimizasyonun altında da benzer bir sebep olsa da, bu sefer düşük yoğunluklu ekran için bir çalışma yapılıyor. Böylelikle 6.1 inç ekranlı iPhone XR’da da WhatsApp kullanıcılarının ekran alanından maksimum faydayı alması sağlanıyor. Güncelleme ile art arda gönderilen sesli mesajların dinlenemesi için sadece bir kez oynat tuşuna basılması da yeterli hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER