Teknoloji

WhatsApp iOS uygulaması medya dosyaları için ön izleme desteğine kavuştu

whatsapp durum iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp iOS uygulaması için hazırlanan son güncelleme, küçük ama önemli sayılabilecek bir özellik getiriyor. Pek çok kullanıcının beklediği medya dosyaları için ön izleme desteği, son güncellemeyle iPhone sahibi WhatsApp kullanıcılarına sunuldu.

Bu destek sayesinde iPhone sahiplerinin WhatsApp üzerinden kendilerine gönderilen fotoğraf veya videoları görebilmeleri için WhatsApp’ı açmalarına gerek kalmayacak. 3D Touch destekli iPhone modellerinde bildirimin üzerine basıldığında medya dosyasının ön izlemesi görüntülenebilecek. Bildirim sola doğru sürüklendiğinde ortaya çıkan “Görüntüle” seçeneğine dokunulduğunda da ön izlemeye erişilebilecek.

iPhone kullanıcılarının işini kolaylaştırmak için başka adımlar da atan WhatsApp, iOS kullanıcılarının resimleri ve GIF’leri doğrudan bildirim üzerinden kaydetmelerine izin veriyor. Ancak bunun için kullanıcıların otomatik kaydetme seçeneğini kapatmış olmaları gerekiyor.

WhatsApp iOS için sunduğu ön izleme desteğini tüm kullanıcılara ulaştırma konusunda ise sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor. Durumun farkında olduğunu açıklayan şirket, gerekli düzeltmenin birkaç gün içinde hazır hâle geleceğini belirtti. Hazırlanan son güncelleme, kullanıcıların uygulama içinde arama yapmalarını da kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER