Manşetler

Artık Siri ile WhatsApp gruplarına mesaj gönderilebilecek

whatsapp durum iphone

whatsapp iosWhatsApp iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara arkadaşlarıyla iletişim kurmaları için farklı bir seçenek daha sunuyor. iPhone sahipleri bundan böyle Apple’ın dijital asistanı Siri’yi kullanarak WhatsApp gruplarına mesaj gönderebilecek.

WhatsApp ve Siri arasındaki entegrasyon yeni bir şey değil. iPhone sahipleri bir süredir Siri’yi kullanarak WhatsApp üzerinden mesaj gönderebiliyordu. Ancak bu imkan sadece bireysel sohbetler için geçerliydi.

Yayınlanan son güncellemeyle grup sohbetleri de özelliğin kapsama alanına girdi. iPhone sahipleri hangi gruba mesaj göndermek istediklerini Siri’ye söyledikten sonra mesajlarını da yine sesli olarak Siri’ye dikte ettirebiliyor. Mesajın yazımı tamamlandıktan sonra Siri gönderimi hemen gerçekleştirmiyor. Mesaj kullanıcı tarafından onaylandıktan sonra ilgili gruba gönderiliyor.

WhatsApp iOS uygulaması için yayınlanan son güncellemede, Siri ile gruplara mesaj gönderilebilmesi dışında bir yenilik bulunmuyor. 110 MB büyüklüğündeki güncelleme App Store üzerinden indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER