Manşetler

WhatsApp iOS ve Android uygulamalarına sesli görüşmeler için önemli yenilik

whatsapp web

Facebook’un sahibi olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hem iOS hem de Android’de önemli bir yenilikle, arama bekletme özelliği ile güncellendi.

Bu özellik sabit ve mobil telefon sistemlerinde vardır, ancak mesajlaşma uygulamalarının sunduğu VoIP servislerinde fazla görülmez. Yeni özellik sayesinde mevcut bir WhatsApp sesli görüşmesi sırasında gelen yeni bir çağrıyı görüp ona atlamak mümkün olabilir. Ancak yeni özellikle ilgili önemli bir husus mevcut.

En son WhatsApp güncellemesi ile birlikte, kullanıcılar çağrı bekletme özelliğine sahip oluyor. Böylelikle bir çağrıyı gerçekleştirirken, gelen başka bir çağrıyı cevaplamak mümkün olacak. Kullanıcı kendisini arayan kişiyi görecek ve karşısına iki seçenek çıkacak. Ya çağrıyı reddecek ya da mevcut çağrıyı sonlandırarak yeni çağrıyı cevaplayacak.

Bu, bir VoIP uygulaması için mükemmel bir özellik, ancak dikkate değer bir eksiklik var. Bir kişiyi bekletmeye alamıyorsunuz. Yani, görüşmekte olduğunuz kişiyi hatta bekletip arayan kişiyi cevaplamak, o kişiyle konuştuktan sonra beklettiğiniz kişiyle konuşmaya devam etmek mümkün olmuyor. Bu nedenle WhatsApp üzerinde görüşmekte olduğunuz kişiye gelen yeni çağrıyı cevaplamanız gerektiğini ve daha sonra arayacağınızı söylemeniz gerekiyor.

Genel olarak yukarıda dile getirdiğimiz durum, tek olumsuz nokta olarak kayda geçiyor. Yeni gelen arama bekletme özelliğinin yanı sıra, WhatsApp güncelleme değişiklikleri uygulama için parmak izi ile kilit açma, grup sohbetlerle ilgili yeni gizlilik ayarları ve pilin çabuk tükenmesine neden olan bir hatanın düzeltilmesi gibi yeniliklerin de geldiğini gösteriyor. Güncellemeleri Google Play veya App Store’dan hemen indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER