Manşetler

WhatsApp ve Instagram adlarına Facebook’tan doğrudan müdahale

meta instagram whatsapp facebook

Facebook, son zamanlarda WhatsApp üzerindeki etkisini daha da artırmaya başladı. Benzer bir durumun Instagram için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çok yakında Facebook, etkisini açık bir şekilde hissettirecek önemli bir adım adıyor.

Sosyal ağ devi, Facebook adını sahip olduğu iştiraklerine ekleme yoluna gidiyor. Çok yakında Instagram; “Instagram from Facebook”, yani “Facebook’tan Instagram” adını alacak. WhatsApp ise “WhatsApp from Facebook” olarak anılacak.

Aslında şirket, bu yaklaşımını daha önce Workplace uygulamasıyla birlikte hayata geçirmeye başlamıştı. Öncelikle The Information tarafından duyurulan bu gelişme sonrasında Facebook tarafından da doğrulandı.

Instagram ve WhatsApp’ın yeni adları hem Apple App Store hem de Google Play üzerinden dağıtılan uygulamaların başlıklarında görülecek. Ancak en azından şu an için, her iki uygulama da ana ekranlarda aynı isimleriyle bulunmaya devam edecek. Bu arada “from Facebook” takısını her iki uygulamanın açılış sayfalarında da göreceksiniz. Facebook bu şekildeki bir isim değişikliğini Oculus ile de uygulamıştı.

oculus from facebook

Facebook adına konuşan bir temsilci, ürünler ve servislerin Facebook’un birer parçası olduğunu daha açık biçimde göstermek istediklerini kaydetti. Mark Zuckerberg de daha önce Facebook, Instagram ve WhatsApp arasında kurulmasını hedeflediği birbirine bağlı ve uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşma vizyonunu ortaya koymuştu.

Aslında Facebook’tan belli bir seviye uzak kalmak, her iki uygulamanın kullanıcılarına da iyi geliyordu. Facebook’un popülaritesi özellikle genç kullanıcılar arasında azalırken, Instagram ve WhatsApp ise gençler tarafından daha yoğun şekilde kullanılıyor.

Facebook’un WhatsApp ve Instagram isimlerine müdahalesinin zamanlaması şaşırttı

Facebook’un ABD’de, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından geçmişteki satın almalarına yönelik tekelcilik incelemesi geçirdiği dönemde böyle bir hamlenin gelmiş olması şaşırtıcı sayılır.

Wall Street Journal‘ın haberine göre FTC, Facebook’un birçok satın almasının rekabeti azaltma amacı taşıyıp taşımadığını inceliyor. Şimdi şirketin en büyük satın alması niteliğindeki iki ürünün bizzat isimlerine Facebook damgası ekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER