Teknoloji

WhatsApp’ın kurucusu “Facebook’u silin” çağrısını tekrarladı

brian acton whatsapp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp, 2014’ten bu yana faaliyetlerini Facebook çatısı altında sürdürüyor. Stanford Üniversitesi’nde bir derse katılan WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton şirketi Facebook’a satma kararıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, öğrencilere Facebook hesaplarını silmeleri çağrısında bulundu.

Buzzfeed‘de yer alan habere göre, Acton Bilgisayar Bilimleri 181 isimli derse eski bir Facebook çalışanı olan She++ kurucusu Ellora Israni ile birlikte konuk oldu. WhatsApp’ı neden Facebook’a sattığı konusunda açıklamalarda bulunan Acton, Facebook’tan ayrılık süreci hakkında da konuştu. WhatsApp’ın kurucusu, Facebook’un para kazanmayı gizliliğin önüne koyduğu yönündeki eleştirisini tekrarladı.

Acton, konuşmasında Apple ve Google gibi büyük teknoloji ve sosyal medya şirketlerinin içeriklerinin moderasyonu konusunda sıkıntı yaşadığına dikkat çekti. Söz konusu şirketlerin bu tarz kararları alma konusunda yetkin olmadığını belirten Facebook’un kurucusu, sözlerine şöyle devam etti: “Ve onlara güç veriyoruz. İşin kötü kısmı bu. Ürünlerini alıyoruz. İnternet sitelerine kaydoluyoruz. Facebook’u silin, tamam mı?”

WhatsApp kurucusu Brian Acton, 2017’de Facebook’tan ayrıldıktan sonra şirketi yüksek sesle eleştiren isimler arasına katılmıştı. Facebook’un para kazanma yaklaşımına olan tepkisi nedeniyle ayrılık kararı alan Acton, geçtiğimiz yıl Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinin ardından da insanlara “Facebook’u silin” çağrısı yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER