WhatsApp, 2014’ten bu yana faaliyetlerini Facebook çatısı altında sürdürüyor. Stanford Üniversitesi’nde bir derse katılan WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton şirketi Facebook’a satma kararıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, öğrencilere Facebook hesaplarını silmeleri çağrısında bulundu.
Buzzfeed‘de yer alan habere göre, Acton Bilgisayar Bilimleri 181 isimli derse eski bir Facebook çalışanı olan She++ kurucusu Ellora Israni ile birlikte konuk oldu. WhatsApp’ı neden Facebook’a sattığı konusunda açıklamalarda bulunan Acton, Facebook’tan ayrılık süreci hakkında da konuştu. WhatsApp’ın kurucusu, Facebook’un para kazanmayı gizliliğin önüne koyduğu yönündeki eleştirisini tekrarladı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp Web artık şifreli sesli ve görüntülü aramaları destekliyor

Rusya, Telegram kurucusu Pavel Durov için tutuklama kararı çıkardı

Google Gemini Robotics 2 robotlara parmak ucu hassasiyeti kazandırıyor

Google Earth’ün sahte uydu aracı yalnızca bir gün açık kaldı

iPhone 18e için 9 GB RAM iddiası ikinci kez ortaya çıktı
Acton, konuşmasında Apple ve Google gibi büyük teknoloji ve sosyal medya şirketlerinin içeriklerinin moderasyonu konusunda sıkıntı yaşadığına dikkat çekti. Söz konusu şirketlerin bu tarz kararları alma konusunda yetkin olmadığını belirten Facebook’un kurucusu, sözlerine şöyle devam etti: “Ve onlara güç veriyoruz. İşin kötü kısmı bu. Ürünlerini alıyoruz. İnternet sitelerine kaydoluyoruz. Facebook’u silin, tamam mı?”
WhatsApp kurucusu Brian Acton, 2017’de Facebook’tan ayrıldıktan sonra şirketi yüksek sesle eleştiren isimler arasına katılmıştı. Facebook’un para kazanma yaklaşımına olan tepkisi nedeniyle ayrılık kararı alan Acton, geçtiğimiz yıl Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinin ardından da insanlara “Facebook’u silin” çağrısı yapmıştı.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


