Manşetler

WhatsApp iki faktörlü doğrulama özelliğini kullanıcılarla test etmeye başladı

whatsapp iki faktörlü doğrulama

whatsapp iki faktörlü doğrulamaWhatsApp kullanıcıları hesap ayarları bölümünde iki faktörlü doğrulama şeklinde yeni bir seçenek görmeye başladılar. Android Police sitesinin haberine göre, bu özellik uygulamanın 2.16.341 ve yukarısı tüm beta sürümlerinde yer alıyor. Ayrıca Windows Phone beta sürümünde de görüldü.

Bu seçenek etkinleştirildiği takdirde, yeni bir telefonun hesaba kaydedildiği her seferde uygulama, kullanıcıya altı haneli bir statik parola gösteriyor.

Yeni kod biraz zahmetli görünebilir, ancak telefonunuzu klonlamak isteyenlere karşı önemli bir koruma sağlayacak, mobil operatörü telefon numaranızı yeni mobil cihazınıza tahsis etme konusunda harekete geçirecek. İki faktörlü doğrulama sistemi olmadan, bir WhatsApp hesabını yeni bir cihaza kaydetmek için gerekli olan tek unsur SMS doğrulama mesajı oluyor. Ancak bu mesaj telefon numaranız altında kayıtlı olan tüm cihazlara gönderildiği için, telefonunuzu klonlayan bir korsanın da aynı kodu alması mümkün olabilir.

Söz konusu WhatsApp iki faktörlü doğrulama özelliğinin geleceği bir süredir konuşuluyordu, ancak ilk kez kullanıcılara çalışır hâlde sunulmuş oldu. Her ne kadar henüz uygulamanın beta versiyonlarında olsa da, final sürüme geçiş yapması için fazla zaman kalmadığını düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER