Teknoloji

WhatsApp web ve masaüstü için iki adımlı doğrulama özelliği yolda

whatsapp resim içinde resim modu

WhatsApp, bir yandan sohbet geçmişini Android telefonlardan iOS’e aktarma özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanırken, bir yandan da masaüstü ve web sürümlerini başka bir büyük güncellemeyle iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

WABetaInfo tarafından verilen habere göre WhatsApp, masaüstü uygulamasına ve web sürümüne iki adımlı doğrulama ekleme özelliğini geliştiriyor. Pek çok insan çalışmak ve iletişim kurmak için bu uygulamaya bağlı olduğundan, kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık amacıyla WhatsApp kullanıcılarından yararlanmaya çalıştığı dillendiriliyor.

Uygulama, kullanıcıların iki adımlı doğrulama eklemesini ve hatta kullanıcının Touch ID veya Face ID ile uygulamanın kilidini açmasına izin vererek bu dolandırıcılıkların üstesinden gelmeye çalışıyor. Bu tür önlemlere rağmen, hesabını kaybeden veya dolandırılan hâlâ fazla sayıda insan var.

WhatsApp hâlâ çoklu cihaz desteği işlevselliğini hazırladığından, kullanıcılar yakındaki telefona ihtiyaç duymadan ve hatta onun ekranını açmadan masaüstünden veya web’den uygulamaya erişebilecekler. Bununla birlikte, iki adımlı doğrulama eklemek, kullanıcıların ekstra korumaya sahip olmasına yardımcı olacaktır.

WABetaInfo, “WhatsApp hesabınızın kaydı yapıldığında 6 haneli kodu girdikten sonra hesaba giriş yapmak için kişisel bir PIN istenecektir. WhatsApp, iki aşamalı doğrulamayı her yerde yönetmeyi kolaylaştırmak istiyor, bu nedenle gelecekteki bir güncellemede bu özelliği web/masaüstü istemcisinde sunmak için çalışıyor.” diyor. “Web/masaüstü istemcisinde iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak mümkün olacaktır. Bu, özellikle telefonunuzu kaybettiğinizde ve PIN kodunuzu hatırlamadığınızda çok önemlidir.”

Şu an itibariyle, işlev hâlâ geliştirmenin ilk aşamalarında olduğundan, genel beta test kullanıcıları için ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil.

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı bir diğer özellik, uygulamanın iOS sürümünde, sesli arama yaparken sohbet duvar kağıdını görüntüleme yeteneğidir. WABetaInfo, “şu anda WhatsApp gerçek sohbet duvar kağıdını göstermiyor (çünkü farklı sohbetler için farklı duvar kağıtları seçebiliyorsunuz), ancak her zaman varsayılanı seçiyor.” diyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER