Teknoloji

WhatsApp’ta mesajlarınızı en üste iğneleme imkanı geldi

whatsapp iğnelenmiş mesaj

WhatsApp, kullanıcıların sohbetlerdeki mesajları 30 güne kadar üstte tutma imkanı sunan yeni bir özelliği kullanıma açıyor. Bu özellik, Meta’nın mobil Facebook Messenger uygulamasında zaten mevcut ve şimdi WhatsApp kullanıcıları için de sunuluyor.

WhatsApp’ta iğnelenmiş mesajlar nasıl kullanılır?

Meta’nın belirttiğine göre, bu özelliği kullanmak için kullanıcıların bir mesaja uzun basmaları ve ardından “İğnele” seçeneğine dokunmaları gerekiyor. İğnelenmiş mesajın varsayılan süresi yedi gün, ancak kullanıcılar bunu 24 saat veya 30 gün olarak değiştirebilir. İğnelenebilecek herhangi bir mesaj türü olabilir; anket, resim veya video olsun, istediğiniz herhangi bir içeriği iğneleyebilirsiniz. Grup sohbeti yöneticileri, bir iğneyi sadece diğer yöneticilere görünür yapma seçeneğine de sahip.

whatsapp iğnelenmiş mesaj

WhatsApp’ta iğnelenmiş mesajlar özelliği, iMessage veya SMS konuşmalarında plan yapmanın ne kadar zor olduğunu göz önünde bulundurarak, tüm doğrudan mesajlaşma uygulamalarına eklenmesi gereken bir özellik olarak öne çıkıyor. Birden fazla mesajla kırılmış düşüncelerin veya ilgisiz şakaların, yan notların ve GIF’lerin olduğu konuşmalar arasında, neyin olup bittiği hakkında önemli bilgileri kaçırmak çok kolay. Mesajları herhangi bir yerde iğnelemek, kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayabilir.

WhatsApp’ta gizlilik ve kalite odaklı yenilikler

Geçtiğimiz yıl Meta, WhatsApp’ı dünya genelinde olduğu gibi ABD’de de popüler hale getirmek için bir pazarlama hamlesi başlattı. Şirket, dinlendikten sonra kaybolan kendini imha eden sesli mesajlar ve kilitli sohbetleri gizleme yeteneği gibi gizlilik odaklı özellikler eklemeye devam ediyor. Meta, bu ayın başlarında iOS kullanıcıları için WhatsApp’ta tam kaliteli resim ve video paylaşımını da sunmaya başladı.

WhatsApp’ın iğnelenmiş mesaj özelliği, sohbet deneyimini daha işlevsel ve verimli hale getirme yolunda atılmış önemli bir adım olarak nitelendirilebilir. Bu yeni özellik, kullanıcılara sohbetlerinde önemli bilgileri kolayca takip edebilme ve organize kalabilme imkanı sunuyor. WhatsApp’ın sürekli yenilenen özellikleri ve kullanıcı deneyimini ön planda tutan yaklaşımı, uygulamayı mesajlaşma alanında öncü konumda tutmaya devam ediyor.

Video: iOS 17.2 ile gelen yenilikler

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER