Teknoloji

WhatsApp için yeni çizim araçları yolda

whatsapp web

WhatsApp düzenli olarak kullanıcılarına yeni özellikler sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Hâlihazırda geliştirme süreci devam eden çok sayıda özellik mevcut. Bunlar arasında yeni kullanıcı arayüzü tasarımı, sesli mesajların ön izlemesinin yapılabilmesi ve Novi cüzdan entegrasyonu gibi özellikler bulunuyor. Bu gruba şimdi de WhatsApp’ta paylaşılan görsellerin üzerine çizim yapmakta kullanılabilecek yeni araçlar ekleniyor.

WhatsApp’ın yeni çizim araçlarını WABetaInfo sitesi ortaya çıkardı. Haberleşme servisinin Android uygulamasının en yeni beta sürümünde üç yeni çizim aracı görülüyor. Bunlar arasında üç set farklı boyutta kalem bulunuyor ve bu da üç adet kalem ucu boyutu seçeneği sunulabileceği anlamına geliyor.

Bu yeni kalem uçlarıyla kullanıcılar bir görsel üzerinde çizim yaparken daha kalın veya ince çizgiler çizebilecek. Ekran görüntüsünde görülen renk paleti ise kullanıcıların kalem rengini değiştirebileceği anlamına geliyor.

WhatsApp’ın Android uygulaması için görüntü bulanıklaştırma özelliği üstünde çalıştığı da biliniyor. Bu özelliğin iOS için hazır hâle gelmiş olabileceği belirtilse de, ne zaman dağıtıma çıkacağı konusunda somut bir bilgi verilmiş değil.

WhatsApp için geliştirilen yeni özelliklerin ne zaman daha geniş ölçekli şekilde test edileceği ve dağıtıma çıkacağı şimdilik bilinmiyor. Yeni çizim özelliğinin hâlihazırda Instagram ve Facebook Messenger’da sunulana benzer şekilde animasyonlar, GIF’ler ve bağlantılarla desteklenmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Ancak hâlihazırda bu beklentileri destekleyen işaretler de söz konusu değil.

İLGİLİ HABERLER