Manşetler

WhatsApp HD video desteğini dağıtıma çıkardı

whatsapp hd video

WhatsApp HD video desteğini sonunda kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Uzun süredir beklenen özelliğin popüler iletişim servisine geleceği daha önce açıklanmıştı. WhatsApp kullanıcıların yolunu gözlediği bir diğer özellik olan yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme desteğini de kısa süre önce dağıtıma çıkarmıştı.

HD video gönderme desteği dağıtıma çıksa da, bunun tüm kullanıcılara ulaştırılması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Hem iOS’te hem de Android’de dağıtıma çıkan HD video desteğinin tüm kullanıcılara dağıtımının ne zaman tamamlanacağı konusunda şu an için net bir bilgi verilmiş değil.

HD video desteği sayesinde kullanıcılar WhatsApp üzerinden diledikleri takdirde 720p çözünürlüklü videolar gönderebilecek. Daha önce WhatsApp’tan gönderilen videolar için tek çözünürlük seçeneği 480p idi. Yeni özellikten yararlanmak için WhatsApp’ın video gönderim ekranının üst kısmında çıkan HD butonuna dokunmak gerekiyor.

WhatsApp HD video desteğini uçtan uca şifreleme eşliğinde sunuyor

Bu butona dokunulduğunda kullanıcılara standart mı yoksa yüksek çözünürlüğü mü tercih ettikleri soruluyor. Söz konusu sorunun sorulduğu iletişim kutusunda seçilen çözünürlük seçeneklerinin dosya boyutlarını görmek de mümkün oluyor. Bunun depolama alanı ve internet paketi kotası gibi konularda hassas olan kullanıcılar için faydalı bir bilgi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

WhatsApp HD video desteğini de, tıpkı mesajlar ve HD fotoğraflarda olduğu gibi, uçtan uca şifreleme eşliğinde sunuyor. HD olarak gönderilen videolarda alıcılar videonun üzerinde bir “HD” rozeti de görüyor.

İLGİLİ HABERLER