ManşetlerTeknoloji

WhatsApp HD kaliteyle medya gönderimini otomatik hâle getiriyor

whatsapp web

WhatsApp HD çözünürlüklü fotoğraf gönderme özelliğini geçtiğimiz ağustos ayında kullanıma sunmuştu. Ancak bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların medya içeriği gönderirken arayüz üzerinden HD seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Bu da özelliğin kullanımını biraz zahmetli hâle getiriyor. Yeni bir sızıntı, WhatsApp’ın bu durumu değiştirmeye hazırlandığını gösteriyor.

WhatsApp Android uygulamasının 2.24.7.17 numaralı versiyonunun beta sürümü, tüm fotoğraf ve videoları otomatik olarak yüksek çözünürlükle gönderebileceğini gösteriyor. Bunun için Depolama ve Veriler sekmesine eklenecek Medya Yükleme Kalitesi ayarında “HD kalite” seçeneğini tercih etmek gerekecek.

Standart kalite seçildiğinde alıcı medya içeriğini sıkıştırılmış biçimde alıyor. Böylelikle kalite düşük olsa da, transfer daha hızlı gerçekleştiriyor. HD kalite seçildiğinde dosya boyutu altı kat artıyor ve buna bağlı olarak transfer yavaşlıyor.

whatsapp hd medya

WhatsApp HD kalite tercihini paylaşım ekranı üzerinden tek seferlik değiştirmeye de izin verecek

Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde medya paylaşım ekranı üzerinden tercihlerini tek seferlik de olsa değiştirebilecek. Kısacası mevcut medya paylaşım arayüzündeki seçenek varlığını sürdürecek.

WhatsApp medya içeriklerini HD kaliteyle otomatik gönderme seçeneğini sınırlı bir kullanıcı grubuyla test ediyor. Sorunlar çözüldüğünde özelliğin tüm WhatsApp kullanıcılarına açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER