Teknoloji

WhatsApp kullanıcılarının bilmesi gereken iki önemli tehdit

whatsapp hd fotoğraf gönderme

whatsapp-logo-310315

WhatsApp’ı düzenli olarak kullanan kişi sayısı 900 milyonu aşmış durumda. Facebook’un sahibi olduğu uygulama, dünyanın en popüler iletişim araçları arasında yer alıyor. Şifrelenmiş biçimde anında mesajlaşma, sesli arama ve dosya transferi imkanı sunan WhatsApp, tüm akıllı telefon kullanıcıları için olmazsa olmaz uygulamalardan biri konumunda. Çok sayıda mobil işletim sistemini destekleyen WhatsApp, akıllı telefonlara ilk olarak yüklenen uygulamalar arasında başı çekiyor.

Bu büyük popülariteye paralel olarak, WhatsApp güvenlik tehditlerinin de odakları arasında yer alıyor. Uygulamaya özel olarak hazırlanan zararlı yazılımların sayısı her geçen gün artıyor. Söz konusu zararlı yazılımlar, WhatsApp sohbetlerinin kesilmesine ve başka kişilerin sohbetlere müdahil olmasına yol açabiliyor.

Güvenlik şirketi Comodo Labs, WhatsApp kullanıcılarını etkileyebilecek yeni bir saldırıya dikkat çekiliyor. Bu saldırıda kullanıcılara WhatsApp’tan gelmiş gibi gözüken bir e-posta gönderiliyor. Bu e-postada alıcıların e-postada bulunan bağlantılara tıklaması yönünde ikna edici çeşitli ifadeler bulunuyor. İnanılırlığı artırmak için WhatsApp logosunun bulunduğu bir görsel de e-postaya ekleniyor. Ancak kullanıcıların bu tarz e-postalardaki bağlantılara tıklamaması, aksine gördükleri anda “spam” olarak bildirmeleri gerekiyor.

whatsapp guvenlik tehdidi

WhatsApp’ta giriş ve kimlik doğrulaması gibi işlemler cep telefonu numarası üzerinden gerçekleştirildiği için şirketin kullanıcılarla e-posta yoluyla iletişim kurmadığını hatırlatmakta fayda var. Buna ek olarak, aile üyeleri ve arkadaşların WhatsApp yoluyla gönderdikleri fotoğraf, video ve ses dokümanları da uygulama içinde açılıyor. Dolayısıyla ortada herhangi bir e-posta dahili bulunmuyor.

WhatsApp kullancılarını tehdit eden diğer tehlike ise emojileri de barındırıyor. Genç bir bilgisayar korsanı tarafından ortaya çıkarılan güvenlik açığında bir mesaja binlerce emoji yerleştiriliyor. Bu mesaj, WhatsApp’ın hem mobil uygulamalarda hem de masaüstünde kapanmasına neden oluyor.

WhatsApp Web’de WhatsApp, 6500-6600 karakterlik mesajlara izin veriyor. Ancak 4200-4400 emoji girişi yapıldıktan sonra tarayıcı yavaşlıyor. Limite erişilmediği için WhatsApp giriş yapılmasına izin veriyor. Bu da uygulamanın hem masaüstünde hem de mobilde hata verip kapanmasına yol açıyor.

Söz konusu açık; masaüstünde Firefox ve Chrome tarayıcılarında, Android’de ise Marshmallow, Lollipop ve KitKat sürümlerinde WhatsApp’ı kapatırken, iPhone üzerinde birkaç saniyelik donmalara sebebiyet veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER