Teknoloji

WhatsApp gruplarına isim koymak artık zorunlu olmayacak

whatsapp grupları

WhatsApp grupları için önemli bir değişiklik yolda. Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan paylaşıma göre, artık yeni kurulan WhatsApp gruplarına isim koymak zorunlu olmayacak. İsimsiz gruplar, katılımcıları doğrultusunda otomatik olarak isimlendirilecek. Zuckerberg tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde, grup adının “Rocco & Li-Chen” olduğu görülüyor.

Bu küçük bir özellik olsa da; her gruba isim koymak zorunda olmamak, özellikle tek seferlik etkinlikler için grup mesajı gönderirken işe yarayabilir. Tek seferlik etkinlikler için kurulan ve aynı adı taşıyan (Örneğin Yemek) pek çok WhatsApp grubu bulunuyor ve bu gruplar belli bir yerden sonra işlevlerini yitiriyor. Bu tarz gruplarda isim yerine katılımcı isimlerini görmek, küçük ancak yararlı bir adım olarak değerlendirilebilir.

TechCrunch’ın haberine göre, en fazla altı katılımcısı olan gruplar isimsiz kalabilecek. Uygulama, gruptaki kişileri telefona kaydedildikleri isimlerle gösterecek. Kısacası grup ismi tüm katılımcılarda farklı görünecek. Kullanıcılar kendi isimlerini de WhatsApp’a girişte belirledikleri şekilde görecek.

WhatsApp grupları için otomatik isimlendirme özelliği tüm platformlarda dağıtıma çıktı

WhatsApp grupları için sunulan otomatik isimlendirme özelliği küresel ölçekte dağıtıma çıkmış durumda. Önümüzdeki haftalarda iOS, Android, web ve macOS uygulamalarında bu özellikle karşılaşmak mümkün olacak. WhatsApp’a kısa süre önce HD kalitede fotoğraf paylaşma, hızlı video mesaj gönderme ve ekran paylaşımı gibi özellikler eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER