Manşetler

WhatsApp grup sohbetleri için hazırladığı yeni özelliklerini kullanıma sundu

whatsapp grup sohbetleriWhatsApp grup sohbetleri için hazırladığı yeni özelliklerini kullanıcılarıyla buluşturuyor. Söz konusu yeni özellikler arasında ilk olarak gruplara ismin dışında ayrıca bir tanım metninin eklenebilmesi göze çarpıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, tanım bölümü sayesinde grubun amacının, kurallarının ve konu başlıklarının tüm katılımcılara daha iyi anlatılabileceği belirtiliyor. Bu özelliğin birbirini yakından tanımayan çok sayıda insanın yer aldığı WhatsApp grupları için kullanışlı olması muhtemel görünüyor.

Uzun süre boyunca bir gruptaki sohbetlere katılamayanlar ise kendilerinden bahsedildiği takdirde bunu ekranın sağ alt kısmında ortaya çıkan “@” ikonuna dokunarak görünüyor. Bu ikona dokunulduğunda sohbet ekranında doğrudan kullanıcıya yazılan mesajlar kronolojik bir sıra içinde gösteriliyor. Bu özellik doğrudan kullanıcılara verilen yanıtları görüntülemek için de kullanılabiliyor.

WhatsApp’ın yenilikleri arasında kalabalık gruplarda işe yarayacak başka bir özellik daha bulunuyor. Bundan böyle kullanıcılar grup bilgisi sayfası üzerinde diğer katılımcılar için arama yapabilecek.

WhatsApp grup sohbetleri için sunduğu yeni özelliklerde grup yöneticilerini de unutmuyor. Grup yöneticileri bundan böyle grup ayarları üzerinden kimlerin grubun adını, tanımını ve resmini değiştirebileceğini belirleyebilecek. Yapılan değişiklikler ile bir kullanıcının kurucusu olduğu gruptan atılmasının önüne geçilirken, bir grup yöneticisine diğer yöneticilerin izinlerini yönetme imkanını da veriyor. Kullanıcıların ayrıldıkları gruplara tekrar eklenmelerini engelleyen mekanizma da WhatsApp’ın sunduğu araçlar arasında bulunuyor. Söz konusu özellikler hem iOS hem de Android üzerinde WhatsApp kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER