Manşetler

WhatsApp görüntülü görüşme özelliği geliyor

whatsapp hd fotoğraf gönderme

whatsapp görüntülü görüşmeGeçtiğimiz aralık ayında WhatsApp’ın abonelerine video görüşme yapma imkanı sunmak üzerinde çalıştığı haberleri çıkmıştı. Görünüşe göre, çok yakında WhatsApp görüntülü görüşme özelliği geliyor.

Aslında kısıtlı sayıda kullanıcı bu imkandan yararlanmaya, beta uygulamasını çalıştıran belirli telefonlarda görüntülü görüşmeler yapmaya başladı bile. Görüntülü görüşme kullanıcı arayüzüne ait olan ekran görüntülerinin sızmasının yanı sıra, uygulamanın farklı dillere çevirilmesinde yardımcı olan kişilere de çeviri isteğinde bulunuldu. Mesajlaşma uygulamasının çevirilmesini istediği terimler arasında “Görüntülü görüşme”, “Görüntülü görüşme şu anda mevcut değil” türünden terimler de bulunuyor olmalı.

Dedikodunun kaynağına göre, WhatsApp NFC etiketleri ve QR kodları üzerinden gönderilebilecek grup davet yöntemi üzerine de çalışmalar yapıyor. Kullanıcılara ulaşması beklenen bir başka özellik de sesli görüşmeye cevap vermeyen bir kişiye sesli mesaj göndermek olacak. Bu özelliğin iOS için geleceği belirtiliyor. Ayrıca geri arama tuşu için de çalışmalar yapılıyor. Ayrıca WhatsApp’a sıkıştırılmış dosya paylaşım desteğinin geleceği de öne sürülüyor.

Bir diğer anında mesajlaşma servisi olan BBM, WhatsApp’tan daha önce davranmış ve video görüşme özelliğini kullanıma sunmaya başlamıştı. ABD ve Kanada’daki BBM kullanıcıları kendi aralarında görüntülü görüşmeler yapma imkanına sahip.

İLGİLİ HABERLER