Teknoloji

WhatsApp için Google Drive’da sınırsız yedekleme desteği yakında sona erebilir

whatsapp android rusya

WhatsApp kullanıcıları hem iOS’te hem de Android’de verilerini bulutta yedekleyebiliyor. iPhone sahipleri için iCloud’da sınırlı bir alan sunulurken, Android telefon sahipleri, WhatsApp verilerini yedeklerken sınırsız Google Drive depolama alanı desteğinden faydalanabiliyor.

Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp’ın kodlarında Google Drive’daki depolama alanı desteğinin sınırlandırılacağına dair işaretler yer alıyor.

Google Drive’ın WhatsApp kullanıcıları için ne kadarlık bir depolama alanı sınırı uygulayacağı şu an için bilinmiyor. Ancak bu limitin Google Drive’ın tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu 15 GB depolama alanını etkilememesi umuluyor.

whatsapp google driveKısa süre önce Android cihaz sahiplerinin WhatsApp sohbet yedeklerinin boyutlarını ayarlayabileceğine dair haberler gündeme gelmişti. Bu özellikte fotoğraf, video ve belge gibi dosya türlerinin yedeklenmesinin durdurulmasının mümkün olabileceği belirtilmişti. Dolayısıyla WhatsApp’ın kullanıcılarına depolama alanı sınırını yönetmeleri için seçenekler sunması makul bir seçenek gibi görünüyor.

WhatsApp için Google Drive üzerinde sınırsız yedekleme desteğinin sonlandırılmasına da pek şaşırmamak gerekiyor. Google geçtiğimiz yıl da Google Fotoğraflar’da sınırsız depolama alanı sunmayı bırakmıştı. Dolayısıyla WhatsApp’taki bu değişikliğinin temelinde Google’ın kullanıcılarını ücretli depolama planlarına yönlendirme isteğinin olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER