ManşetlerTeknoloji

WhatsApp Gizli Kod ile Sohbet Kilidi’nin koruma seviyesini yükseltiyor

whatsapp gizli kod

WhatsApp geçtiğimiz mayıs ayında duyurduğu Sohbet Kilidi özelliğiyle kullanıcıların sohbetlerini cihaz şifreleri veya parmak izi ya da yüz tanıma gibi biyometrik yöntemlerle koruma altına almasını mümkün kılmıştı. Kilitlenmiş sohbetler, WhatsApp’ın Sohbetler ekranında “Kilitli sohbetler” başlıklı bir klasörde gizleniyor. WhatsApp Gizli Kod ile kilitlenmiş sohbetler için ekstra bir koruma katmanı daha sağlıyor.

Gizli Kod özelliğiyle artık Kilitli Sohbetler klasörünü sohbet listesinden gizlemek için cihaz şifresinden farklı bir şifre belirlenebiliyor. Buna ek olarak, söz konusu klasör sadece WhatsApp’ın arama çubuğuna gizli kod yazıldığında görüntülenebiliyor. Gizli Kod oluşturmak için harfler, sayılar, özel karakterler ve hatta emojiler bile kullanılabiliyor. Kilitli sohbetleri gizlemek istemeyenler, bunların sohbet listesinde görünmelerini de sağlayabiliyor.

WhatsApp’ta sohbetleri kilitlemek de artık daha kolay. Daha önce sohbet kilitleme işlemi için sohbet ayarlarına gitmek gerekiyordu. Artık ana ekranda sohbetin üzerine uzunca basarak sohbeti kilitlemek mümkün oluyor.

WhatsApp Gizli Kod özelliğinin dağıtımına başladı

WhatsApp Gizli Kod özelliğinin dağıtımına başlamış durumda. Ancak özelliğin tüm kullanıcılara ulaşmasının birkaç ayı bulabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER