Teknoloji

WhatsApp Avrupa’da Facebook ile bilgi paylaşımı yapmayacak

facebook whatsapp sifreleme

whatsapp facebookWhatsApp Facebook tarafından 2014’te satın alınmıştı. Satın almanın tamamlanmasından bir süre sonra ise WhatsApp’taki kullanıcı bilgileri Facebook ile paylaşılmaya başlamıştı. Bu durum özellikle Avrupa Birliği’nin büyük tepkisini çekmiş ve tarafların veri paylaşımına son vermesi istenmişti.

WhatsApp sonunda bu çağrıya kulak verdi. TechCrunch’ta yer alan habere göre, iki şirket Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Düzenlemesi’ne uygun bir çözüm bulana kadar birbirleriyle veri paylaşmayacak. Bu durum, Avrupa Birliği sınırları içinde geçerli olacak.

Birleşik Krallık Bilgi Komiserliği Ofisi de (ICO) kısa süre önce iki şirket arasında veri paylaşımının Birleşik Krallık yasalarına uygun olup olmadığını inceleme altına almıştı. ICO, WhatsApp’ın Facebook’tan alarak işlediği temel veriler dışında iki taraf arasında bir veri paylaşımı olamayacağına hükmetmişti. Fransa da iki şirketin veri paylaşımını durdurmasına karar vermiş ve bunun için taraflara bir ay süre tanımıştı. Hem Fransa hem de Birleşik Krallık’ta alınan kararlar ülke seviyesinde olsa da, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Düzenlemesi’nin mayıs ayında yürürlüğe girmesiyle birlikte benzer önlemler kıta genelinde geçerli olacak.

WhatsApp Facebook ile veri paylaşımının yolunu bulabilmek için gizlilik politikası üzerinde çalışıyor. Şirketin çözümü Genel Veri Koruma Düzenlemesi yürürlüğe girmeden hazır hâle getirmeyi istediği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER