Manşetler

WhatsApp ve Facebook arasında yeni bağlantı işareti son sürümde gizli

facebook whatsapp sifreleme

whatsapp facebook

Facebook WhatsApp’ı satın aldığı 2014 yılından beri popüler mesajlaşma uygulamasında çok şey değişmedi, sadece kullanıcılar arasında sesli görüşmelerin yapılabilmesine imkan tanındı. WhatsApp ve Facebook şimdiye kadar birbirinden bağımsız olarak görünen servisler olarak ilerledi.

Son sızıntı WhatsApp’ın Facebook ve WhatsApp hesapları arasında çapraz iletişime izin vermeyi planladığını gösteriyor.

WhatsApp’ın Android uygulamasının 4.12.413 numaralı sürümünün detaylarında bir WhatsApp hesabını Facebook hesabıyla bağlayarak “Facebook deneyimlerini iyileştirme” imkanı sunacak bir seçenek bulunuyor.

whatsapp-facebook-230116-2

 

WhatsApp ve Facebook hesaplarını birbirine bağlamanın ne gibi avantajlar sunacağı şu an için bilinmiyor. Belki WhatsApp’taki kişilerin zaman tünellerine mesaj göndermek gibi işlevler olabilir veya kişilerin Facebook durum güncellemelerini adlarının altında görebiliriz.

Bu arada hafta başında WhatsApp ücretsiz olarak hizmet vermeye başladığını, bundan böyle kullanıcılarından ilk yılın sonunda her yıl için hizmet ücreti almayacağını açıklamıştı.

Facebook WhatsApp’ın bazı özelliklerini sadece Facebook kullanıcılarına özel hâle getirip her bir WhatsApp üyesi için bir Facebook profili oluşturmayı cazip hâle getirebilir. Yeni kullanıcılar Facebook’un gelirlerini daha fazla artırması anlamına geliyor.

WhatsApp Facebook arasında gelecekte nasıl bir bağ kurulacağını merakla takip ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER