Teknoloji

WhatsApp Almanya’da ücretsiz mesajlaşmayı SIM kart aracılığıyla sunuyor

Almanya’da mobil operatörü e-Plus ile işbirliğine giden WhatsApp, kullanıcılarına WhatsApp üzerinden hiçbir ücret ödemeden mesajlaşma imkanı veren bir SIM kart sunmaya başladı. Böylelikle WhatsApp’ın Türkiye’deki Kartalcell, Fenercell, GSMobile gibi bir sanal mobil şebeke hizmeti işletmecisi olması yönünde somut bir adım atılmış oldu.

whatsapp-eplus-080414,

Almanya’da e-Plus çatısı altında sunulan bu teklifte 10 avroluk SIM kartı satın alan kullanıcılar WhatsApp üzerinden sınırsız biçimde mesajlaşma imkanına sahip oluyor. SIM kart için ödenen 10 avro ise konuşma ve veri transferinde kullanılıyor. Ekstra 10 avro ödeyerek alınan 600 krediyse 1 MB veri, 1 SMS veya 1 dakika konuşma için değişmeli biçimde harcanabiliyor. WhatsApp kullanımı için alınan 0.99 dolarlık ücret ise geçerliliğini koruyor.

WhatsApp’ın iş geliştirme şefi Neeraj Aurora yaptığı açıklamada dünya çapında 50’yi aşkın mobil operatörle anlaşmalarının bulunduğunu ve WhatsApp e-Plus SIM kartının şirketi bir sanal mobil şebeke hizmeti işletmecisine dönüştürecek ilk adım olarak ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Söz konusu anlaşmanın teknoloji şirketleri ve operatörler arasında da bir ilk olduğunu dile getiren Aurora, operatörlerin WhatsApp için önemli iş ortakları olduğunu ve kullanıcılara küresel çapta yenilikçi teklifler sunmak için birlikte çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER