Teknoloji

Facebook’tan WhatsApp’a önemli destek

facebook whatsapp sifreleme

Facebook‘un sahibi olduğu platformlar arasındaki sınırları inceltme konusunda istekli olduğu biliniyor. Şirket bu doğrultuda düzenli olarak çeşitli yenilikleri test ediyor ve bu testlerin sonucunda bazı özellikler tüm kullanıcılara açılıyor. Facebook, platformları arasındaki bağlantıyı kuvvetlendiren özelliklere bir yenisini daha ekledi. Artık WhatsApp durumları, Facebook’un hikaye bölümünde de paylaşılabilecek.

WhatsApp cephesinden henüz bu özellik için resmi bir duyuru gelmiş değil. Ancak pek çok WhatsApp kullanıcısı, bu özellikle tanıştıklarını Twitter aracılığıyla duyurdu. Yapılan paylaşımlar, Facebook’un bu özelliğin dağıtımını kademeli bir şekilde gerçekleştirdiğini gösteriyor. Özellik, ilk başta Android kullanıcılarına dağıtılıyor gibi görünüyor.

WhatsApp’ın internet sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular sayfasında da WhatsApp durumunu Facebook hikayesinde nasıl paylaşılacağı anlatılıyor. Bu da özelliğin küresel dağıtımının da çok uzak olmadığını düşündürüyor.

Durum sekmesinde bulunan “Durumum” seçeneğinin altına yakında “Facebook Hikaye’nde Paylaş” şeklinde bir seçenek görülecek. WhatsApp’ın Android versiyonunda bu seçeneğin hemen sağında bir paylaşım butonu yer alacak.

whatsapp durumlarıBu butona dokunulduğunda paylaşım tepsisi ortaya çıkacak ve bu tepside WhatsApp durumunun paylaşılabileceği tüm uygulamalar gösterilecek. Burada Facebook ikonuna dokunulduğunda Facebook uygulaması açılacak ve paylaşım işlemi gerçekleştirilecek.

WhatsApp durumları Facebook’ta şifrelenmeyecek

WhatsApp’ta birden fazla durum paylaşıldıysa bu durumların hepsi Facebook’a da gönderilecek. Bunu istemeyen kullanıcıların Durumum bölümüne gitmesi ve Facebook’ta da paylaşmayı istedikleri güncellemeleri tek tek seçmesi gerekecek.

WhatsApp durumları Facebook hikayesinde paylaşıldığında WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme özelliği devredışı kalacak. Bu özellikten yararlanmak isteyen WhatsApp kullanıcılarının cihazlarında Facebook Android, iOS veya Lite uygulamalarından birinin yüklü olmasının gerektiğini belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER