Manşetler

WhatsApp Durum özelliğini Snapchat tarzı hikâyelere dönüştürdü

whatsapp durum
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp durumWhatsApp yıllardır aynı kalan durum mesajı özelliğine kapsamlı bir güncelleme getirdi. Belki garip gelecek, ancak WhatsApp başlangıçta durumunuzu arkadaşlarınız ve aile bireylerinizle paylaşmanızı sağlayacak bir servis olarak kurulmuştu. Yani durum mesajı özelliği mesajlaşmadan önce vardı. Bugün gelen güncellemeyle birlikte durum mesajı özelliği her açıdan kapsamlı bir güncelleme gördü ve deyim yerindeyse, zamanın ruhuna ayak uydurdu.

WhatsApp Durum özelliği birçok açıdan Snapchat’in Hikâyeler özelliğine oldukça benziyor. WhatsApp’ın uzun zamandır sunduğu metin tabanlı durum güncellemelerinin yerine, arkadaşlarınıza durumunuzu videolar, fotoğraflar veya GIF animasyonlarla gösterebilirsiniz. Diğerlerinde olduğu gibi, bu durum güncellemeleri 24 saat sonra kaybolacak. Bu da arkadaşlarınıza gün içinde neler yaptığınızı göstermek için bir güncellemeler zinciri oluşturabileceğiniz anlamına geliyor.

WhatsApp kullanıcılarına özel hikâyelerin diğerlerinden önemli bir farkı var. WhatsApp üzerinden paylaştığınız durumlar, servisteki diğer tüm içerikler gibi uçtan uca şifrelemeyle korunacak. Bu, sadece siz ve Durum mesajınızı gönderdiğiniz kişiler onun ne olduğunu görebilecek. Halbuki Snapchat Hikâyelerinde bu tarz bir güvenlik önlemi sunulmuyor. Bu da WhatsApp hanesine bir artı puan olarak yazılıyor.

Snapchat’in Hikâyeler özelliği bir Facebook iştiraki tarafından daha kullanılmış oluyor. Bundan birkaç ay önce Instagram, Hikâyeler’in kendine özel versiyonunu sunmuştu ve iki servisin bu bölümlerini birbirinden ayırt etmek neredeyse imkansızdı. Daha sonra Facebook da kendi mobil uygulamasında bu özelliği test etmeye başlamıştı.

WhatsApp Durum özelliğinin yer aldığı uygulama güncellemesi, haberi hazırladığımız sırada henüz uygulama mağazalarına düşmemişti. Ancak kısa zaman içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER