Teknoloji

WhatsApp’tan durum güncellemeleri için yeni özellikler

whatsapp durum güncellemeleri

WhatsApp durum güncellemeleri için yeni özellikler duyurdu. Söz konusu özellikler önümüzdeki dönemde iOS, Android ve masaüstünde kullanıcılarla buluşacak. WhatsApp’tan yapılan açıklamada, hem durum güncellemeleri hem de diğer özellikler için kullanıcı deneyiminin sürekli olarak geliştirileceği belirtildi.

WhatsApp’ın blog yazısında paylaştığı özelliklerden bazıları daha önceden kullancılarla buluşmuş olsa da, şirket kullanıcı deneyimini geliştirmeye verdiği önemi bir kez daha göstermeye çalışıyor gibi görünüyor. Tüm bu özelliklerin güvenli olduğunun altını çizen WhatsApp, kullanıcılarının durum güncellemelerini de seçtikleri kişilerle rahatlıkla paylaşabileceğini belirtti.

WhatsApp durum güncellemeleri için sunulan yenilikler

  • Özel Kitle Seçimi: Kullanıcılar durum güncellemelerini kimlerin göreceğini kolaylıkla seçebilecek. Söz konusu seçim paylaşım aşamasında rahatlıkla yapılabilecek. Böylelikle uygulamanın sunduğu deneyim kişiselleştirilebilecek.
  • Sesli Durum: Bu özellik sayesinde 30 saniyelik sesli durum güncellemeleri paylaşmak mümkün olacak.
  • Durum Reaksiyonları: Kullanıcılar durumlara kalpli gülen yüz, sevinçten gözleri yaşaran gülen yüz, şaşkın yüz, ağlayan yüz, el çırpma gibi emojilerle karşılık verebilecek.
  • Yeni Güncellemeler İçin Durum Halkası: Kullanıcılar Sohbetler arayüzündeki kişilerin profil resimlerinin etrafındaki halkalar üzerinden paylaşılan durum güncellemelerini görmek mümkün oluyor. Söz konusu özelliğin görece uzun süredir kullanımda olduğunu belirtmekte fayda var.
  • Durum Güncellemelerinde Bağlantı Ön İzlemesi: Kullanıcılar durum güncellemesi yoluyla paylaşılan bağlantıların ön izlemesini WhatsApp’ı terk etmeden yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER