Manşetler

WhatsApp durum güncellemeleri özelliğinde geri adım atıyor

whatsapp durum iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp durumWhatsApp birkaç hafta önce kullanıcılara, basit metin tabanlı durum güncellemeleri yerine, Snapchat Hikâyeler benzeri bir formda, durum bildirimleri yapma imkanı sunmaya başlamıştı. Ancak bu yenilik kullanıcılardan ters tepti gibi görünüyor ve şirket de kullanıcıların mesajlaşma uygulamasının Hakkında bölümü üzerinden uygunluk durumu belirlemesine yeniden izin vermeye başlıyor.

Instagram, Facebook Messenger ve Facebook’un normal uygulamasında olduğu gibi, Snapchat hikâyelerinin WhatsApp versiyonu da kullanıcılara 24 saat sonra kaybolacak fotoğraflar ve videolar paylaşma imkanı veriyor. WhatsApp, fotoğraf ve video hikâyelerinin de metin tabanlı durum mesajlarına benzer bir işlev sunacağını umuyordu, ancak kullanıcılar farklı düşünmüşe benziyor. WhatsApp’a göre, yeni Hakkında Durumu bilgisi, yeni bir sohbet başlatmak veya grup bilgisine bakmak için bir kişi bilgisini görüntülediğinizde, profil adının hemen yanında görünecek.

Bu olaydan çıkarılabilecek bir ders var ki, bazen rakiplerin uyguladığı popüler işlerin arkasına takılmayıp, kullanıcıların uygulama içinde beğendikleri özelliklere bağlı kalmak daha yerinde bir adım olabilir. Ancak sektörün birbirinden sürekli bir şeyler kopyaladığı bir ortamda, bu ders çok fazla kişi tarafından alınmayacaktır gibi görünüyor.

TechCrunch’a bir bilgi notu gönderen WhatsApp, Hakkında Durumu özelliğinin gelecek hafta Android kullanıcılarına dağıtılacağını açıkladı. iOS kullanıcılarına da yakında ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER