Teknoloji

WhatsApp ile yakında her türden dosyayı göndermek mümkün olacak

whatsapp koyu renk modu

whatsapp dosya paylasimiWhatsApp dosya gönderme konusunda akla ilk gelen mecralardan biri değil. Servis üzerinden paylaşılabilecek dosya türlerinin sınırlı olması, bu durumun başlıca nedeni olarak göze çarpıyor. Ancak şirket bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor. WhatsApp iOS, Android ve masaüstü uygulamaları üzerinden her tür dosyanın gönderilmesini test ediyor.

Bazı şanslı WhatsApp kullanıcıları, şimdiden türe takılmadan servis üzerinden dosya paylaşımı yapabiliyor. Ancak tür kısıtlamasının kalkması, servisin dosya paylaşımı konusundaki tüm sınırlarından kurtulduğu anlamına gelmiyor. WhatsApp gönderilecek dosyaların boyutu konusunda üst sınır uygulamaya hâlâ devam ediyor.

Dosya boyutu konusunda üst sınır ise işletim sistemleri arasında farklılık gösteriyor. Hâli hazırda Android kullanıcıları WhatsApp üzerinden maksimum  100 MB büyüklüğünde dosya gönderebiliyor. iOS’te bu sınır 128 MB’ye yükseliyor. Masaüstünde ise 64 MB’ye iniyor.

WhatsApp dosya paylaşım aracı test kullanıcılarında yavaş çalışıyor

WhatsApp’ın test grubuna dahil olma şansını yakalayan kullanıcılar, paylaşım aracının hâli hazırda oldukça yavaş çalıştığına dikkat çekiyor. Yeni özellikler test edildiği için bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor.

WhatsApp kullanıcıları uzun süredir uygulama üzerinden PDF ve Office dokümanlarını paylaşabiliyor. Yeni dönemde bu listeye farklı türdeki dokümanlar da eklenecek.

İLGİLİ HABERLER