Teknoloji

WhatsApp dosya gönderme konusunda sınırları kaldırıyor

whatsapp durum iphone

whatsapp dosya gondermeWhatsApp dosya gönderme konusunda kullanıcılarına daha fazla seçenek sunacağının işaretini kısa bir süre önce vermişti. Uygulama için yayınlanan son güncelleme, söz konusu seçenekleri beraberinde getiriyor. Bundan böyle WhatsApp üzerinden PDF dışındaki dosya türlerini de göndermek mümkün olacak. WhatsApp’ın internet sitesine göre, paylaşılan dosyaların büyüklüğü 100 MB’yi geçemeyecek. Ancak çeşitli kaynaklarda iPhone kullanıcılarının daha büyük dosyaları da gönderebildiği belirtiliyor.

Güncellemenin getirdiği yenilikler sadece dosya transferi alanıyla sınırlı kalmıyor. Artık WhatsApp kullanıcıları, cihazlarındaki tüm fotoğraf ve videoları uygulama içindeki kamerayı yukarıya doğru sürükleyerek görebilecek.

Buna ek olarak, tek seferde birden fazla fotoğraf ve video göndermek de kolaylaşacak. Fotoğraflar sadece 5 fotoğrafın küçük resminin gösterildiği bir galeri içinde gönderilecek. Son küçük resimde görülenlere ek olarak kaç fotoğrafın veya videonun olduğu gösterilecek. WhatsApp yeni güncellemeyle birlikte fotoğraflara sıkıştırma uygulamaya son verecek. Böylelikle fotoğrafların orijinal kalitesi korunacak. Metinde kalınlaştırma, yana eğme gibi işlemler yapmak içinse parmağı yazı üstünde tutmak ve ardından formatlardan birini seçmek yeterli olacak.

WhatsApp dosya gönderme odaklı güncellemeyle değişimini sürdürüyor

WhatsApp sürekli olarak kendisini yenilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl video görüşme özelliğini kullanıma sunan servis, bu yılın başlarında çift aşamalı doğrulamayı tüm kullanıcılarına ulaştırmıştı. Snapchat benzeri durum güncellemeleri, iOS için Siri entegrasyonu ve fotoğraf filtreleri gibi özellikler bu adımları izlemişti.

Yeni güncellemenin iOS ve Android üzerinde dağıtımı başladı.

İLGİLİ HABERLER