Bilim

WhatsApp’ta dolaşan koronavirüs ile ilgili belgeye Bakan Koca’dan yalanlama

sağlık bakanı fahrettin koca koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dün geceden bu yana WhatsApp’ta elden ele dolaşan bir belge, sözde Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs kapsamında alınmış birtakım kararları içeriyordu. Bu belgeye dışarı sızmış süsü verilmiş ve bir hesabın filigranıyla paylaşım yapılmıştı.

Koronavirüs konusunda halkı açık şekilde bilgilendirme konusunda sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu belgenin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Bakan, bu belgenin panik yaratmak amacıyla uydurulmuş bir belge olduğunu kaydetti. Bakan, “Doğru haber, resmen yapılan açıklamadır.” mesajını da büyük harflerle yazarak önemle belirtti.

Söz konusu sahte belgede birtakım kapatma kararları yer alıyor. Ancak bu kararların verilmesinde Sağlık Bakanlığı bizzat yetki sahibi konumunda bulunmuyor. Eğlence yerlerinin kapatılmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı dün gece saatlerinde yayınladığı bir ek genelge ile kararı bugün saat 10 itibarıyla uygulamaya koymuştu.

Teknoblog olarak WhatsApp gruplarında paylaşılan bilgilere, ses kayıtlarına, ekran görüntülerine her zaman şüpheyle yaklaşılmasını tavsiye ederiz. Koronavirüs hakkında doğru bilgiler için yetkili kuruluşları ve güvenilirliğine emin olduğunu kaynakları takip etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bir yerde gördüğünüz bilgiyi birkaç kaynaktan doğrulamayı da ihmal etmeyin.

İLGİLİ HABERLER