Teknoloji

WhatsApp Collections ile alışverişi kolaylaştıracak

whatsapp Collections

Facebook her uygulamasından bir şekilde para kazanmak için farklı yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Şirket bu doğrultuda bir süre önce WhatsApp’a doğrudan sohbet ekranı üzerinden alışveriş imkanı sunan Catalogs (Kataloglar) özelliğini eklemişti. Söz konusu deneyim şimdi de yeni Collections (Koleksiyonlar) özelliğiyle biraz daha iyileştiriliyor. WhatsApp kullanıcıları Collections ile aradıkları ürünleri kategorilere ayrılmış listeler sayesinde daha kolay bulabilecek.

WhatsApp’tan verilen bilgiye göre, bu yeni özellik sayesinde işletmeler kataloglarını kategorilere ayırabilecek. Böylelikle kullanıcıların aradıklarını bulmak için uzun listeleri taramasına gerek kalmayacak.

Kullanıcılar artık ürün listeleri yerine “erkek giysileri”, “kadın giysileri”, “gömlekler” ve “pantolonlar” gibi kategoriler görecek. Daha öncesinde kullanıcılar bir bağlantı ya da tepedeki alışveriş butonu üzerinden kataloglara erişebiliyordu.

WhatsApp’ın açıklamasında platformun COVID-19 salgınından bu yana Brezilya ve Hindistan’da popüler bir alışveriş mecrasına dönüştüğüne de dikkat çekildi. Söz konusu iki ülke Facebook için önemli olsa da, şirketin bu ülkelerle ilişkisinin de gelgitli olduğunu belirtmek gerekiyor. Örneğin, Brezilya geçtiğimiz yılın sonlarında WhatsApp’ın mobil ödeme sistemini geçici olarak askıya almıştı.

Facebook, WhatsApp Collections özelliğinin kullanıma açıldığını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER