Teknoloji

WhatsApp CEO’sundan Apple’ın yeni sistemine tepki

whatsapp web

Apple kısa süre önce kullanıcıların iCloud fotoğraflarında çocuk istismarı tespiti yapacak yeni yazılımının duyurusunu yapmıştı. Bu yazılım WhatsApp CEO’su Will Cathcart’ın tepkisini çekti.

Cathcart, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Apple’ın yeni sisteminden dolayı endişe duyduğunu belirtti. Cathcart’a göre, Apple özel içerikleri tarayabilecek bir sistem kurdu ve bu sistem devletlerin veya Apple’ın isteği doğrultusunda rahatlıkla kullanılabilir. WhatsApp’ın yöneticisi, Apple’ın sisteminin Çin gibi otoriter devletler veya casus yazılım şirketleri tarafından suistimal edilebileceğini belirtti.

Apple’ın WhatsApp CEO’sunun açıklamalarına yanıt vermesi ise fazla zaman almadı. Kullanıcıların iCloud Fotoğraflar özelliğini devredışı bırakabileceklerini hatırlatan Apple, sistemin ABD Ulusal Kayıp ve İstismar Edilmiş Çocuklar Merkezi tarafından sağlanan görsellerle eğitildiğinin altını çizdi. Cupertino merkezli şirket, iOS’in derinliklerine yönelik bir sızma olmadığını da vurguladı.

Apple’ın planlarının Facebook’u rahatsız etmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Apple uzun yıllardır Facebook’un gizlilik konusundaki uygulamalarını eleştiriyor. İki şirket kısa süre önce Apple’ın iOS’te kullanıcı takibini zorlaştırması nedeniyle karşı karşıya gelmişti.

İLGİLİ HABERLER