ManşetlerUlaşım

WhatsApp CarPlay uygulaması ile “güvenli sürüş” deneyimine katkı sağlamayı amaçlıyor

whatsapp carplayAkıllı telefonlar insanların hayatını kolaylaştırsa da, sürekli iletişim içinde olmayı kolaylaştırmaları çeşitli sorunlara da yol açabiliyor. Özellikle direksiyon başındayken telefonla ilgilenmek, artık başlı başına bir kaza sebebine dönüşmüş durumda. WhatsApp CarPlay uygulamasıyla bu faktörün etkisini en azından minimum seviyeye indirmek için kolları sıvadı.

WhatsApp’ın iOS uygulamasının yeni versiyonunu indirenler, telefonlarını CarPlay’e bağladıklarında araç içindeki ekran arayüzünde WhatsApp ikonunu da görecek. Bu ikona dokunulduğunda ise kullanıcıların karşısına basit bir arayüz çıkacak.

CarPlay üzerindeki WhatsApp arayüzünde sohbetler arasında gezinmek mümkün olmayacak. Ancak kullanıcılar dikte yoluyla yeni bir mesaj yazdırabilecek. WhatsApp’tan gelen bildirimler de CarPlay’in arayüzünde gösterilecek. Kullanıcılar bu bildirimlere dokunduğunda gelen mesaj sesli olarak okunacak.

CarPlay destekli uygulamalar listesi, bugüne kadar ses uygulamaları tarafından domine edilmişti. WhatsApp, üçüncü taraf popüler mesajlaşma uygulamaları arasında CarPlay’i destekleyen ilk platform olmasıyla da dikkat çekiyor.

iPhone ve iPad uygulamalarının aksine, CarPlay uygulamalarında geliştiricilerin ekranla etkileşim konusunda doğrudan bir söz hakkı olmuyor. Uygulamalarına içeriklerini tanımlamaları için kısıtlı bir API seti sunan CarPlay, arayüzü ise kendi sistemi üzerinden sağlıyor.

WhatsApp CarPlay uygulaması çoklu görev çubuğuna da eklenebiliyor

iCulture sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, WhatsApp CarPlay uygulaması hakkında biraz daha fikir veriyor. Gelen mesaj sayısı tıpkı telefonda olduğu gibi uygulama ikonunun üzerinde gösteriliyor. Mesaj bildirimlerinde ise yazılı bir içerik görülmüyor. WhatsApp uygulaması, CarPlay arayüzünün sol kenarında kalan çoklu görev çubuğuna da eklenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER