Teknoloji

WhatsApp bülten özelliği üstünde çalışıyor

whatsapp kanallar

Meta popüler haberleşme uygulaması WhatsApp’ı sürekli olarak yeni özelliklerle geliştirmek için çalışıyor. Üzerinde mesai yapılan bu yeni özelliklerinden biri, servise farklı bir boyut kazandırma potansiyeli taşıyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp bülten özelliği geliştirmek için çalışmalara başladı.

Söz konusu özelliğin izleri WhatsApp Android uygulamasının 2.23.5.3 numaralı beta sürümünde görüldü. “Bülten” adının bir kod isim olarak kullanılmasının ihtimaller arasında olduğu söylense de, koda gizlenen ipuçları WhatsApp’ın çeşitli sınırlar kapsamında çok sayıda kişiye ulaşımı mümkün kılan bir özellik hazırladığını gösteriyor.

WABetaInfo sitesinin bulgularına göre, Bülten özelliğinde kullanıcılar gördükleri üzerinde tam kontrole sahip olacak. Özellikte reklam gösterimi veya algoritma tabanlı önerilerin olup olmayacağı konusunda henüz bir işaret bulunmuyor. Kullanıcıların seçtikleri içerikleri kronolojik bir düzen içinde göreceği belirtildi.

WhatsApp bülten özelliği kullanıcı isimlerini destekleyecek

Görünen o ki, Bülten özelliği WhatsApp’taki kullanıcı isimlerini destekleyecek. Yani kullanıcılar uygulama içinde kullanıcı isimleriyle arama yapıp o kişinin hazırladığı bültenleri görebilecek.

Hâlâ geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğu anlaşılan WhatsApp Bülten özelliğinin ne zaman beta testine açılacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER