Manşetler

WhatsApp eski BlackBerry ve Nokia telefonlarında kullanılamaz hâle gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-asha-whatsapp-280216

Bu haftanın başlarında mesajlaşma servisi WhatsApp yedinci yıldönümünü bir milyarı aşan aktif kullanıcı sayısıyla kutlamıştı. Ancak şirket bazı olumsuz haberleri vermek için haftasonuna kadar beklemeyi tercih etti. Uygulama çok yakında, daha doğrusu 2017 yılından itibaren BlackBerry ve Nokia’nın, bu şirketlerin işletim sistemiyle çalışan ürünlerinde çalışmayı durduracak.

WhatsApp’ın çok yakında işlevsiz olacağı işletim sistemleri arasında en son bundan bir buçuk yıl kadar önce yeni bir cihazda yüklü olarak gelmiş olan BlackBerry 10 da yer alıyor. BlackBerry, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında çıkardığı Android işletim sistemli, kızaklı klavyeli akıllı telefonu Priv ile birlikte kendi geliştirdiği mobil işletim sistemini ikinci plana itmişti. Bu nedenle Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ın bu işletim sistemini desteklemeyi bırakacak olması çok şaşırtıcı bir gelişme sayılmaz.

WhatsApp’ın duyurusu Nokia’nın giriş seviyesi S40 ve S60 Symbian platformlarını, aynı zamanda Android 2.2 ve Windows Phone 7.1 gibi daha eski sürüm işletim sistemiyle çalışan cihazları da kapsıyor. Nokia S40 platformuna verilen desteğin sonlandırılması özellikle gelişmekte olan ülkelerde kullanılan birçok Nokia Asha telefonunun bağlantısını kesecektir.

WhatsApp, servisten yararlanmak isteyen kullanıcılara daha yeni bir iPhone, Android veya Windows Phone cihazına geçiş yapmalarını tavsiye ediyor. Eğer bunu yapamazlarsa da, bu yılın sonuna kadar, yani uygulamanın eski platformlarda resmen kullanılamaz hâle gelmesinin öncesinde yeni bir mesajlaşma platformu bulmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER