Manşetler

WhatsApp Bir Kez Görüntüle özelliğini yazılı mesajlara getirecek

whatsapp bir kez görüntüle

WhatsApp Bir Kez Görüntüle özelliğiyle tek görüntülemenin ardından kaybolan fotoğraf ve videolar paylaşmayı mümkün kılıyor. Yakında yazılı mesajlar da bu özelliğin kapsamına girecek gibi görünüyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp Android uygulamasının en yeni beta sürümünde söz konusu desteğin geliştirildiğine dair işaretler yer alıyor.

Bir Kez Görüntüle özelliğinin yazılı mesajları da desteklemesi durumunda bu özelliğin kredi kartı numarası veya şifre gibi hassas bilgilerin paylaşımı için işlevsel hâle geleceği söylenebilir.

WhatsApp fotoğraf ve videolar için Bir Kez Görüntüle özelliğinin duyurusunu yaptığında Wi-Fi giriş bilgilerinin bir fotoğrafla paylaşılmasını örnek bir kullanım senaryosu sunmuştu. Benzer bilgilerin yazılı olarak bir kez görüntülendikten sonra kaybolması da mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

WhatsApp Bir Kez Görüntüle dışında başka kaybolan mesaj seçenekleri de sunuyor

WhatsApp’ta yazılı mesajların belirli bir süre sonra kaybolmasını sağlayan bir seçenek mevcut. Ancak Bir Kez Görüntüle özelliğinin yazılı mesajları da desteklemesiyle birlikte tüm sohbetin bir süre sonra kaybolması yerine sadece tek bir mesajın görüntülendikten sonra yok olmasının önü açılmış olacak.

WhatsApp Bir Kez Görüntüle özelliğiyle gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsü veya kaydının alınmasını engelliyor. Benzer bir engelin yazılı mesajlar için de sunulması oldukça muhtemel görünüyor. Kullanıcıların mesaj yazma alanına eklenecek bir asma kilit ikonuna dokunarak yazılı mesajları Bir Kez Görüntüle özelliğiyle gönderebileceği belirtilse de, bu tasarımın değişebileceğinin de altı çiziliyor.

İLGİLİ HABERLER