Teknoloji

WhatsApp Avrupa’da 16 yaş sınırını getiriyor

whatsapp iphone

whatsappWhatsApp Avrupa’da, uygulamasını 16 yaşından küçük kişilerin kullanmasını yasaklıyor. Şirket yaş sınırını üç yıl artırıyor, çünkü 25 Mayıs’ta Avrupa genelinde yürürlüğe girecek veri gizlilik kanunları bunu hükmediyor.

Avrupa’daki kullanıcılar önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamaya giriş yaptıklarında, yeni hizmet şartnamesini ve güncellenmiş gizlilik sözleşmesini kabul ederlerken yaşlarını da onaylamaları istenecek. Facebook‘un sahibi olduğu WhatsApp’ın kendine ait ayrı bir veri politikası bulunuyor. Şirket, yaş sınırını artırmanın ötesinde bazı değişiklikler de yaptı. Bunların arasında kullanıcılara verilerinin kopyasını WhatsApp‘tan indirme imkanının sunulması da bulunuyor. Kullanıcılar kişi bilgilerini veya engelledikleri numaralar gibi verileri indirebilecek.

Facebook’un yeni kanunlara uyum göstermedeki yaklaşımı ise, yaşları 13 ile 15 arasında olan gençleri, platformda kişisel bilgilerini paylaşmak için ebeveynlerinden izin almaya yöneltmek oluyor. Eğer izin alamazlarsa, Facebook‘un kendi verilerine göre özelleştirilmemiş, daha genel versiyonunu görecekler.

Avrupa dışındaki bölgelerde, WhatsApp’ı kullanmanın en düşük yaşı 13 olarak kalmaya devam edecek. Avrupa’nın Genel Veri Koruma Ayarlaması (GPDR) şirketleri, kullanıcılardan gelen kişisel verileri silme gibi talepleri yerine getirmeye zorunlu kılıyor. Son aylarda, hem bu yeni kanunların getirdiği zorlamalar hem de Facebook’un Cambridge Analytica veri skandalı nedeniyle, teknoloji şirketleri veri tutma politikalarını yeniden şekillendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER