Teknoloji

WhatsApp artık mesajların okunduğu zamanı gösteriyor

whatsapp iki faktörlü doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp-logo-130613

Facebook’un bu yılın başlarında oldukça yüksek bir meblağ karşılığında satın aldığı popüler mesajlaşma servisi WhatsApp Messenger, beşini yaşını yeni bir özellikle kutluyor. Bundan böyle WhatsApp kullanıcıları mesajlarının karşı taraf iletilip iletilmediğini görmenin yanı sıra, mesajlarının gerçekten okunup okunmadığını da görebilecek.

Kullanıcıların karşı tarafa gönderdikleri mesajların altında beliren tiklerin ikisi de maviye dönmesi karşı tarafın mesajı okuduğu anlamına geliyor. Grup sohbetlerinde tiklerin maviye dönmesi için tüm alıcıların mesajı okuması gerekiyor. WhatsApp’a mesajlarla ilgili olarak eklenen yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Bundan böyle uygulamada gönderilen her mesaj bir bilgi ekranına sahip olacak. Söz konusu bilgi ekranında mesajın teslim edildiği ve okunduğu zamanlar gösteriliyor. iOS kullanıcıları gönderdikleri mesajı sola doğru sürükledikleri zaman bu bilgi ekranını görebiliyor. Buna ek olarak, mesajın üzerine uzun süre dokunulduğu zaman açılan menüden de bilgi ekranına erişilebiliyor. Android kullanıcıları ise mesajın üzerinde beliren ”i” ikonuna dokundukları zaman mesaj bilgilerini görme fırsatı elde ediyor. Benzer bilgiler uygulama aracılığıyla gönderilen medya içerikleri için de sunuluyor. WhatsApp’ın Windows Phone ve BlackBerry versiyonlarında da bu özellik kullanıma sunulmuş durumda.

WhatsApp Messenger’a eklenen bu yenilik, özellikle meraklı kişileri fazlasıyla memnun edeceğe benziyor. En başından beri ”Mesajım teslim edildi ama sen cevap yazmadın”, ”İyi geceler dedin ama sonra çevrimiçi oldun” gerekçeli sevgili kavgalarına sebep olan WhatsApp’ın bundan böyle ”Mesajımı okudun ama cevap vermedin” temalı kavgalar çıkaracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER