Teknoloji

WhatsApp anket deneyimini geliştiriyor, dosya açıklamaları konusunda daha fazla seçenek sunuyor

whatsapp

WhatsApp anket özelliğini geliştirecek ve görsel altı açıklamalar konusunda daha fazla seçenek sunacak yeniliklerini duyurdu. Yeniliklerin dağıtımına başlayan şirket, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılarının bu özelliklere erişeceğini belirtti.

Şirket anket özelliğini geçtiğimiz yıl kullanıma sunmuştu. Hâlihazırda anket özelliğinde kullanıcılar birden çok cevap seçebiliyor. Bu bazı konulardaki anketlerde faydalı olsa da, her konuda aynı faydayı sağlamıyor. Artık bunun için “birden fazla yanıta izin ver” seçeneğini aktif hâle getirmek gerekiyor. Eğer bu seçenek aktif hâle getirilmezse ankette sadece tek bir yanıtın işaretlenmesine izin verilecek.

Kullanıcılar artık sohbet içinde yapılan anketleri arama özelliği üzerinden bulabilecek. Buna ek olarak, anket sahipleri de düzenledikleri anketlere biri yanıt verdiğinde bildirim yoluyla bundan haberdar edilebilecek.

WhatsApp dosya gönderimine açıklama ekleme özelliğini iyileştiriyor

Bir diğer yenilik ise bir sohbetten başkasına iletilen fotoğraf veya videolarda açıklamaları korumanın, silmenin veya tamamen yeniden yazılmasının mümkün hâle gelmesi oluyor.

WhatsApp’ta kullanıcılar artık belgeleri de açıklamalar eşliğinde gönderebilecek. Şirket artık bir gazete makalesi veya iş belgesi gönderirken kullanıcıların bir açıklama ekleyeceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER