Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasında koyu mod testi başladı

whatsapp android

Koyu renk modu, mobil ekosistemin son yıllardaki popüler konu başlıkları arasında yer alıyor. Artık mobil işletim sistemlerinin doğal bir parçasına dönüşen bu özellik, giderek daha fazla uygulamada kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu gruba yakında WhatsApp Android uygulaması da katılacak. WhatsApp’ın koyu mod desteği uzun süredir bekleniyordu.

WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre; uygulamanın Google Play Beta Programı’na katılan kullanıcılar, 2.20.13 numaralı sürümün içinde koyu modu görmeye başladı. Programa hâlihazırda yeni kullanıcı kabulü yapılmasa da, kullanıcılar koyu temayı barındıran APK’yı farklı kanallar üzerinden indirebiliyor.

Koyu tema destekli sürümün indirilmesinin ardından sıra WhatsApp’ın Ayarlar bölümündeki Sohbetler sekmesi üzerinden koyu temaya geçiş yapmak mümkün hâle geliyor.

Hâlihazırda Ekran ayarlarında kullanıcıların karşısına dört farklı seçenek sunuluyor. “Light” (Açık) temada beyaz fonun üzerinde siyah yazılar yer alıyor. Koyu temada ise kullanıcılara bu seçeneği manuel olarak aktive etme imkanı veriliyor. Aynı zamanda Android 10’un varsayılan ayarlarına uygun da hareket edebilen uygulama, günün saatine göre koyu renk modunun aktivasyonunu gerçekleştirebiliyor. Son seçenekte ise koyu renk modunun çalışması, telefonun Pil Koruma özelliğiyle eşleştiriliyor.

WhatsApp Android ile birlikte iOS’te de koyu mod desteği sunacak

WhatsApp, Facebook bünyesindeki mesaj özelliğine sahip uygulamalar arasında koyu temaya en son geçiş yapan uygulama olacak. Facebook Messenger için bu özellik 2019’un başlarında sunulmuştu. Instagram ise 2019’un ekim ayında koyu tema ile tanışmıştı.

WhatsApp’ta koyu tema testleri şu an için Android’de yapılsa da, servisin iOS uygulamasını kullananlara da bu imkanın sunulması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER