Teknoloji

WhatsApp Android uygulaması için yeni özellikler yolda

whatsapp android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp androidŞirketler düzenli olarak uygulamaları için yeni özellikleri test ediyor. Test edilen yeni özelliklerin hepsinin nihai sürümlerde kullanıcıların karşısına çıkması garanti olmasa da, genellikle yeni özellikler bir süre sonra tüm kullanıcılarla buluşuyor. WhatsApp Android uygulaması için test edilen son beta sürümü de dikkat çekici bazı özellikler barındırıyor.

WhatsApp’ın test ettiği özelliklerden ikisi, dokunma temelli arayüzler üzerinden daha fazla aksiyon alınmasını mümkün kılıyor ve bazı süreçleri hızlandırıyor. Örneğin, bir kişinin engelini kaldırmak için WhatsApp’ta kişilerin gösterildiği bölümde o kişinin isminin üzerine dokunmak ve parmağı bir süre basılı tutmak yeterli oluyor. Engelin kaldırılmasının ardından kullanıcılara hızlı biçimde mesaj gönderilebiliyor.

WhatsApp iOS uygulamasında hâli hazırda mevcut olan bir özelliği Android’e getirmek için de testlerini sürdürüyor. Bu özellik tüm kullanıcılara açıldığı takdirde Android cihaz sahipleri de bağlantı göndererek arkadaşlarını WhatsApp sohbetlerine davet edebilecek.

“Bildirmek için salla” olarak nitelenebilecek özellik ise WhatsApp adına genel olarak bir ilk niteliği taşıyor. Bu özellik sayesinde Android cihaz sahipleri uygulamada karşılaştıkları sorunları telefonlarını sallayarak WhatsApp’a iletebilecek.

WhatsApp Android uygulaması grup yöneticilerine yeni imkânlar verecek

WhatsApp Android uygulamasında grup yöneticilerine yeni imkânlar sağlayacak özellikler de test ediliyor. “Yönetici Ayarları” olarak adlandırılan bu özellikler sayesinde grup yöneticilerine işlerini kolaylaştırabilecek çeşitli araçlar sunulacak. Test edilen yeniliklerin kullanıcılara ulaşılacağı zaman ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER