Teknoloji

WhatsApp Android uygulaması mesaj alıntılama özelliğine kavuşuyor

whatsapp android mesaj alintilamaWhatsApp Android uygulaması için yayınlanan en son beta sürümü, haberleşme platformunun kullanıcılarına mesajlaşırken fazlasıyla faydalanacakları yeni bir özellik getiriyor. Güncelleme, kullanıcılara mesajlara yanıt verirken arkadaşlarının mesajlarından alıntı yapma fırsatı veriyor.

Kullanıcılar alıntı yapmak istedikleri mesajı seçtikten sonra ilgili mesajın altında yanıt ver butonu ortaya çıkıyor. Bu butona tıklayıp yanıt yazdıktan sonra gönder tuşuna basıldığında mesaj sohbet ekranına alıntı yapılan mesajla birlikte yansıyor. Özellik hem bire bir sohbetlerde hem de grup sohbetlerinde çalışıyor. Alıntılanan mesajlar ön izlemeyle birlikte

WhatsApp’ın yeni özelliğinin çok sayıda kişinin dahil olduğu ve kimi zaman her kafadan bir sesin çıktığı grup sohbetlerinde fazlasıyla işe yarayacağı şimdiden söylenebilir. Bu özellik sayesinde grup sohbetlerinde geçmişteki bir mesajı referans olarak göstermek önemli ölçüde kolaylaşacak gibi gözüküyor.

Özellik yazılı mesajların yanı sıra fotoğraf ve videolar için de çalışıyor. WhatsApp’ın yakında GIF desteğine kavuşacağı da söylense de, henüz bu konuda somut bir işaret gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER