Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasına beklenen Material Design tasarım değişikliği geliyor

whatsapp-android-material-design-140415-1

WhatsApp Android uygulaması, uzun süren bekleyişin ardından Material Design tasarım diline göre hazırlanan yeni görünümüne kavuşuyor. Güncelleme henüz Google Play Store’a gelmediği için, yeni WhatsApp sürümünü indirmek isteyen Android cihaz sahiplerinin WhatsApp’ın web sitesini ziyaret etmesi gerekiyor.

WhatsApp Android uygulamasının yeni sürümündeki yeşil renkli araç çubuğunun üstünde Aramalar, Sohbetler ve Kişiler adını taşıyan üç farklı sekme yer alıyor. Sohbet ekranındaki yeni ses kayıt butonu ve ek seçeneklerinin çıktığı açılır pencere de çarpıcı yenilikler arasında bulunuyor.

whatsapp-android-material-design-140415-2

Yeni WhatsApp Android uygulamasında grup sohbeti bilgi ekranı ve profiller eskiye kıyasla çok daha hoş bir görünümle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Profil sayfalarındaki büyük fotoğraf, WhatsApp’a son derece modern bir imaj kazandırıyor.

whatsapp-android-material-design-140415-3

Fotoğraf ve video paylaşımında kullanılan medya seçim ekranı ve Ayarlar menüsü de WhatsApp Android uygulamasının yenilenen parçaları arasında bulunuyor. Her iki menü de güncellemeyle temiz ve parlak bir tasarıma bürünüyor. Güncellemeyi edinen kullanıcıların bazı farklılıklarla karşılaşması, WhatsApp’ın güncelleme üstündeki çalışmalarının devam ettiği izlenimini uyandırıyor.

İLGİLİ HABERLER