Teknoloji

WhatsApp 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

whatsapp iki faktörlü doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması konumunda olan WhatsApp, kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını açıkladı. Bu kullanıcıların tamamının ”aktif” ve ”düzenli” olarak tanımlanması ise şirketin çarpıcı büyümesinin en somut göstergeleri olarak tanımlanıyor. Facebook şubat ayında WhatsApp’ı satın alacağını açıkladığı zaman servis 450 milyon aktif kullanıcı barajını geride bırakmıştı. WhatsApp’ın 500 milyon kullanıcıya ulaşması fazla zaman almazken, yapılan açıklamada en hızlı büyümenin Brezilya, Hindistan, Meksika ve Rusya’da kaydedildiği belirtildi.

whatsapp-logo-130613

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg WhatsApp’ı satın aldıklarını duyururken yaptığı açıklamada servisin 1 milyar kişiyi birbirine bağlama yolunda ilerlediğini dile getirmişti. 500 milyon kullanıcı rakamına ulaşılması Zuckerberg’in çizdiği yolun yarısının katedildiğini göstermesi bakımından önem taşıyor. WhatsApp’ın yayınlandığı günden bu yana hızlı ve istikrarlı biçimde büyümesi Facebook’un milyar dolarları gözden çıkarmasındaki en önemli neden olarak işaret ediliyor.

WhatsApp’ın kurucularından Jan Koum servisin kullanıcılarının her gün 700 milyon fotoğraf ve 100 milyon video paylaştıklarını belirtirken, WhatsApp’ta her şeyin daha yeni başladığını sözlerine ekledi.

İlgili >> WhatsApp

İLGİLİ HABERLER