Manşetler

WhatsApp’ta görüntülü ve sesli sohbetlere tek dokunuşla katılmak mümkün olacak

whatsapp web

Önümüzdeki dönemde WhatsApp’taki görüşmeler daha kalabalık olabilecek ve bu görüşmelere katılmak da kolaylaşacak. Meta’nın duyurduğu “Arama Links” (Görüşme Bağlantıları) özelliği sayesinde kullanıcılar görüşmelere tek bir dokunuşla dahil olabilecek.

Uygulamanın Aramalar sekmesi üzerinden Arama Bağlantıları seçeneğine erişilebilecek. Bu seçenek üzerinden bir sesli ya da görüntülü arama için bağlantı oluşturulabilecek ve bu bağlantı aile üyeleri ya da arkadaşlarla paylaşılabilecek. Kısacası WhatsApp’taki kalabalık sohbetler için bir grup oluşturmaya gerek kalmayacak.

Bu kullanışlığı özellik, Apple tarafından daha önce hayata geçirilmişti. Apple geçtiğimiz yıl FaceTime görüşmelerine paylaşılabilir bağlantılarla Windows PC kullanıcılarının ve Android cihaz sahiplerinin de katılımını mümkün kılmıştı. Apple kullanıcılara bağlantılar üzerinden görüşmeleri programlama imkanı da sunarken, Meta’nın henüz böyle bir imkana yer vermeyeceği belirtildi.

whatsappWhatsApp için test edilen bir diğer yenilik ise grup video sohbetlerine 32 kişinin katılabilmesi. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, önümüzdeki dönemde bu konuda daha fazla detay paylaşılacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER