Teknoloji

WhatsApp iOS’ten Android’e sohbet geçmişi taşımayı başlatıyor

WhatsApp, iOS’ten Android’e geçtiğinizde tüm sesli notlar, fotoğraflar ve konuşmalar dahil olmak üzere sohbet geçmişinizi beraberinizde getirme özelliğini ekliyor.

Uzun süredir konuşulan ve beklenen bu özellik, Samsung’un bugünkü Unpacked lansman etkinliği sırasında duyuruldu. Başlangıçta iOS’ten şirketin yeni Z Fold 3 ve Z Flip 3‘e ve aynı zamanda diğer Samsung telefonlarına yapılacak aktarımları destekleyecek ve önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Sonunda özellik iOS ve Android telefonlar arasındaki tüm aktarımları kapsayacak, ancak tüm cihazlar için ne zaman kullanılabilir olacağı henüz belli değil.

Yeni özellik, WhatsApp’ın en sinir bozucu unsurlarından biri olan, sohbet geçmişinizi mobil işletim sistemleri arasında aktarmanın hiçbir zaman resmi olarak mümkün olmaması sorununun giderilmesine fazlasıyla yardımcı olacaktır. WhatsApp’ın bulut yedekleme özelliğini kullanmayı seçerseniz, iOS sohbet geçmişleri iCloud’da saklanırken Android cihazlarında Google Drive’da saklanır. Yani sohbetlerinizi yalnızca aynı işletim sistemini çalıştıran telefonlar arasında aktarmak mümkündür.

Yeni özellik, sohbet geçmişlerini internet üzerinden göndermek yerine fiziksel bir Lightning – USB-C kablosu kullanarak aktarıyor. Ne yazık ki, geçmişte iOS ve Android arasında aktarım yaptıysanız ve iki ayrı bulut yedeklemeniz varsa, yeni aktarım özelliği bunları tek bir sohbet geçmişinde birleştirmeyecektir. Bunun yerine WhatsApp, sohbet geçmişinizi taşımak için bu yeni yöntemi kullanıp ardından yedekleme yaptığınızda, mevcut yedeklerin üzerine yazılacağını söylüyor.

WhatsApp, yeni özelliğin ilk başta iPhone’dan Samsung’un yeni katlanabilir cihazlarına aktarımlara izin vereceğini ve “önümüzdeki haftalarda” Android 10 ve sonraki sürümleri çalıştıran Samsung cihazlarına aktarımlara izin vereceğini söyledi. Özelliğin Samsung markası taşımayan Android telefonlar için ne zaman gelebileceğini veya Android’den iOS’e aktarımlara ne zaman izin vereceğini açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER