Teknoloji

WhatsApp yerel işletme rehberini test ediyor

whatsapp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp bir süredir kullanıcılarının işletmelerle iletişim kurmasını sağlıyor. Yakında işletmeleri de uygulama üzerinden bulmak mümkün olabilir. Popüler haberleşme servisi, kullanıcılarının yerel mağaza ve işletmeleri bulmasına yardımcı olacak rehber özelliğini test etmeye başladı.

Söz konusu rehbere şimdilik sadece Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde erişilebiliyor. Ancak WhatsApp’ın tepe yöneticisi Will Cathcart tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, rehberin nasıl işlediği konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor. Burada işletmelerin kategorilerine veya kullanıcının mevcut konumuna yakınlıklarına göre sıralandığı görülüyor.

Facebook’un kurumsal mesajlaşmadan sorumlu başkan yardımcısı Matt Idema, teste binlerce mağaza ve servisin katıldığını belirtti. Ideama, yakın zamanda testlere Endonezya ve Hindistan’ın dahil edilebileceğini de dile getirdi.

Cathcart ise önümüzdeki aylarda gelecek geri bildirimler doğrultusunda servisi daha fazla şirkete ve işletmeye götürebileceklerini ifade etti.

Pek çok kişinin aile üyeleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmaktaki öncelikli tercihi olan WhatsApp, son birkaç yıldır e-ticaret alanına özel bir önem veriyor. Şirket, 2018’den bu yana işletmelere müşterileriyle iletişim kurmaları için ayrı bir uygulama sunuyor. Son zamanlarda da doğrudan WhatsApp’ta alışveriş yapılmasını kolaylaştıracak adımlar atılıyor.

İLGİLİ HABERLER