Teknoloji

WeTransfer işten çıkarılan her SoundCloud çalışanına 10 bin dolar teklif ediyor

soundcloud instagram

wetransfer soundcloudSoundCloud birkaç hafta önce 173 çalışanını işten çıkarmıştı. İnternet kısa süre içinde bu 173 kişi için harekete geçmiş ve şirketlerin eski SoundCloud çalışanlarıyla temasa geçebilmeleri için “Bir SoundCloud çalışanını işe al” adıyla anılan bir Google dokümanı oluşturulmuştu. WeTransfer SoundCloud ile yolu ayrılanlara yönelik dayanışma girişimini üst seviyeye taşıyacak bir hamle yaptı.

Popüler dosya transfer servisi, SoundCloud’un işten çıkardığı 173 kişinin her birine 10 bin dolar teklif etti. Medium üzerinden açık bir mektup yayınlayan WeTransfer’in başkanı Damian Bradfield, fikrin Berlin’de düzenlenen Tech Open Air Konferansı sırasında bir gazeteciyle konuşurken aklına geldiğini belirtti. “Bir SoundCloud çalışanını işe al” fikrini takdir ettiğini söyleyen Bradfield, birden bu daha radikal alternatifin aklına düştüğünü ifade etti.

Bradfield bu fikrini konuştuğu gazeteciyle de paylaştığını dile getirdi. Eski SoundCloud çalışanlarının her birine 10 bin dolar vererek onları iş arama zahmetinden kurtarmayı hedefliyor. WeTransfer’in başkanı, bu sayede eski SoundCloud çalışanlarının müziğin geleceği üzerine çalışabileceğine inanıyor.

Eski SoundCloud çalışanlarının müzik, teknoloji ve inovasyonun kesişiminden oluşan özel bir yetenek setine sahip olduğunu belirten Bradfield, onların yeteneklerini kullanmak yerine düzenli işler aramasının bu yeteneğe saygısızlık anlamına gelebileceğini belirtti.

Bradfield, WeTransfer ofisine dönmesinin ardından vakit kaybetmeden fikrini uygulamaya koydu. Google dokümanındaki her çalışana bir e-posta gönderen WeTransfer, fiziksel adresi bilinen çalışanlara yazılı bir mektup da gönderdi.

WeTransfer SoundCloud çalışanlarının fikir geliştirmesini teşvik ediyor

Mektupta şu ifadeler yer alıyor: “SoundCloud ve Medium gibi şirketler, işten çıkarmaların ardından sözleşme detaylarını paylaşarak kararın etkisini minimuma indirmeye çalışıyor. Sizi yeniden iş sahibi yapmak için başlatılan bu girişime saygı duyuyoruz. Ancak biz sizin sadece “bir iş sahibi” olmanızı engellemek istiyoruz. Size bir şeylere başlayabilmeniz için 10 bin dolar öneriyoruz. WeTransfer olarak sizden para karşılığında sadece tasarlayabileceğiniz, üretebileceğiniz veya yönetebileceğiniz bir taslak istiyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER