Teknoloji

Westworld’ün mobil oyununun fişi nisan ayında çekilecek

westworld

Westworld, son yılların popüler dizileri arasında yer alıyor. Bu popülariteden yararlanmak isteyen yapımcılar, dizinin mobil oyununu hazırlamıştı. Ancak Westworld’ün mobil oyunu, Fallout Shelter’ın “açık bir kopyası” olduğu gerekçesiyle dava edilmişti. Davanın taraflarının uzlaşmaya varmasından yaklaşık 1 ay sonra oyun, iTunes App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı.

Oyun içinde çıkan bir mesaj, 16 Nisan itibarıyla Westworld’ün mobil oyununun fişinin tamamen çekileceğini gösteriyor. Mevcut kullanıcıların bu tarihe kadar oyunu oynamaya devam edebileceği belirtilirken, oyunculara bu tarihten önce tüm oyun paralarını harcamaları da tavsiye ediliyor.

Fallout Shelter’ın yapımcısı Bethesda, geçtiğimiz haziran ayında Westworld’ün mobil oyununun yayıncısı Warner Bros. Interactive ve geliştiricisi Behaviour Interactive’i dava etmişti. Dava dilekçesinde Behaviour Interactive’in Fallout Shelter’ın geliştirme sürecine katkıda bulunduğu ve Westworld’ün mobil oyununda Fallout Shelter’ı kopyaladığı belirtilmişti.

Westworld davasında taraflar geçtiğimiz ay anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın koşulları konusunda ise bilgi verilmemişti. Oyunun mobil uygulama mağazalarından kaldırılmış olması, uzlaşmanın şartları konusunda ipucu veriyor. Resmi bir duyuru gelmese de, Warner Bros.’un uzlaşma anlaşması çerçevesinde böyle bir karar aldığı anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER